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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Data corrente:  23/01/2008
Data da última atualização:  15/07/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SNELLING, W. M.; CHIU, R.; SCHEIN, J. E.; HOBBS, M.; ABBEY, C. A.; ADELSON, D. L.; AERTS, J.; BENNETT, G. L.; BOSDET, I. E.; BOUSSAHA, M.; BRAUNING, R.; CAETANO, A. R.; COSTA, M. M.; CRAWFORD, A. M.; DALRYMPLE, B. P.; EGGEN, A.; WIND, A. E. van der; FLORIOT, S.; GAUTIER, M.; GILL, C. A.; GREEN, R. D.; HOST, R.; JANN, O.; JONES, S. J. M.; DAPPES, S. M.; KEELE, J. W.; JONG, P. J. de; LARKIN, D. M.; LEWIN, J. A.; MCEWAN, J. C.; MCKAY, S.; MARRA, M. A.; MATHEWSON, C. A.; MATUKUMALLI, L. K.; MOORE, S. S.; MURDOCH, B.; NICHOLAS, F. W.; OSOEGAWA, K.; ROY, A.; SALIH, H.; SCHIBLE, L.; SCHNAGEL, R. D.; SILVERI, L.; SKOW, L. C.; SMITH, T. P. L.; SONSTEGARD, T. S.; TAYLOR, J.; TELLAM, R.; TASSELL, C. P. van; WILLIAMS, J. L.; WOMACK, J. E.; WYE, N. H.; YANG, G.; ZHAO, S.
Afiliação:  Warren M. Snelling, US Meat Animal Research Center; Readman Chiu, Genome Sciences Centre; Jacqueline E. Schein, Genome Sciences Centre; Matthew Hobbs, Cooperative Research Centre for Innovative Dairy Products; Colette A. Abbey, Texas A & M University; David L. Adelson, Texas A & M University; Jan Aerts, Roslin Institute; Gary L. Bennett, US Meat Animal Research Center; Ian E. Bosdet, Genome Sciences Centre; Mekki Boussaha, INRA; Rudiger Brauning, AgResearch Invermay; Alexandre Rodrigues Caetano, Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Marcos Mota do Carmo Costa, Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Allan M. Crawford, AgResearch Invermay; Brian P. Dalrymple, CSIRO Livestock Industries; André Eggen, INRA; Annelie Everts van der Wind, University of Illinois at Urbana; Sandrine Floriot, INRA; Mathieu Gautier, INRA; Clare A. Gill, Texas A & M University; Ronnie D. Green, USDA-ARS; Robert Holt, Genome Sciences Centre; Oliver Jann, Roslin Institute; Steven J. M Jones, Genome Sciences Centre; Steven M. Kappes, USDA-ARS; John W. Keele, US Meat Animal Research Center; Pieter J. de Jong, Children's Hospital Oakland Research Institut; Denis M. Larkin, University of Illinois at Urbana; Harris A. Lewin, University of Illinois at Urbana; John C. McEwan, AgResearch Invermay; Stephanie McKay, University of Alberta; Marco A. Marra, Genome Sciences Centre; Carrie A. Mathewson, Genome Sciences Centre; Lakshmi K. Matukumalli USDA ARS; Stephen S. Moore, University of Alberta; Brenda Murdoch, University of Alberta; Frank W. Nicholas, Cooperative Research Centre for Innovative Dairy Products; Kazutoyo Osoegawa, Children's Hospital Oakland Research Institut; Alice Roy, Genoscope; Hanni Salih, Texas A & M University; Laurent Schibler, INRA; Robert D. Schnabel, Animal Science Research Center; Licia Silveri, Instituto di Zootecnica Università Cattolica del S. Cuore; Loren C. Skow, Texas A & M University; Timothy P. L. Smith, US Meat Animal Research Center; Tad S. Sonstegard, USDA; Jeremy F. Taylor, Animal Science Research Center; Ross Tellam, CSIRO Livestock Industries; Curtis P. Van Tassell USDA ARS; John LWilliams USDA ARS; James E. Womack, Texas A & M University; Natasja H. Wye, Genome Sciences Centre; George Yang, Genome Sciences Centre; Shaying Zhao, The Institute for Genomic Research.
Título:  A physical map of the bovine genome.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  Genome Biology, 8, p. R165, 2007.
Idioma:  Inglês
Thesagro:  Bovino; Genoma.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/178177/1/ID-28831-1.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CENARGEN28831 - 1UPCAP - DDSP 1934819348
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Pecuária Sudeste. Para informações adicionais entre em contato com cppse.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  21/12/2023
Data da última atualização:  21/12/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  CAVALCANTE, K. N.; FEITOR, J. F.; MORAIS, S. T. B.; NASSU, R. T.; AHRNÉ, L. M.; CARDOSO, D. R.
Afiliação:  KEILA N. CAVALCANTE, Universidade de São Paulo; JESSICA F. FEITOR, Universidade de São Paulo; SINARA T. B. MORAIS, Universidade de São Paulo; RENATA TIEKO NASSU, CPPSE; LILIA M. AHRNÉ, University of Copenhagen; DANIEL R. CARDOSO, Universidade de São Paulo.
Título:  Impact of UV-C pretreatment on B-lactoglobulin hydrolysis by trypsin: production and bioavailability of bioactive peptides.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  International Dairy Journal, v. 142, july 2023, 105650.
Páginas:  12 p.
DOI:  10.1016/j.idairyj.2023.105650
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The effects of UV-C light irradiation and low-temperature long-time (LTLT) pasteurization on protein structural changes, degree of hydrolysis (DH) by trypsin, peptide profile of tryptic hydrolysates by MALDI-TOF/TOF-MS, and bioavailability of β-lactoglobulin were compared. Compared with native or LTLT pasteurised samples, the hydrolysis rate constant of β-lactoglobulin treated with UV-C increased significantly, implying that the protein backbone cleavage sites became more accessible, whereas thermal treatment produced aggregates that impede trypsin activity. Tryptic hydrolyses of UV-C light treated β-lactoglobulin yielded more peptides and a more diverse peptide mass profile. Six bioactive peptides were revealed in β-LG tryptic hydrolysates of UV-C-treated protein; transepithelial transport in Caco-2 cell monolayers showed intermediate in vivo transport and absorption for three (β-LG f87–91, β-LG f91–99, and β-LG f158–164). The moderate allergen peptide LSFNPTQLEEQCHI β-LG was absent after tryptic hydrolysis of UV-C-treated protein, indicating that UV-C photolysis may be a useful tool for allergenicity reduction.
Palavras-Chave:  Bioactive peptides; LTLT; Luz UV-C; MALDI TOF TOF-MS; Peptídeos bioativos; Redução de alergenicidade.
Thesagro:  Tripsina.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE26268 - 1UPCAP - DDPROCI-2023.00126CAV2023.00299
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